Yangın Merdiveni Kapısı Temel Açıklaması

Wiki Article

Pencere yangın bapları: Bu tip yangın bapları, içki malzemesinden mamultır ve alelumum modern binalarda kullanılır.

Please be aware that this might heavily reduce the functionality and appearance of our şehir. Changes will take effect once you reload the page.

Yangın Bapsı, ivedili durumlarda mimaridan güvenli bir şekilde boşaltma imkanı sağlayıcı, kanunlarla zorunlu hale getirilmiş ve adam hayatını temel yer, bünyeların en önemli unsurlarından biridir.

Binalarda makul standartlarda yan alması müstelzim yangın kapıları aynı zamanda imalat ve montajda uyulması müstelzim kuralları muhtevaermektedir. Bu standardın TS EN 1634-1 esaslığı altında toplandığını ve bütün firmaların bu kuma standarda uyması gerektiği görülmektedir.

Yangın kapkaloriın (müstacel çıkış kapkaloriın) baş amacı olası bir ivedili durumda binanın tahliyesinin hızlı ve emniyetli bir şeklide konstrüksiyonlmasını sağlamlamaktır. Aynı zamanda binanın bir sulpndaki kötü, yangın, gaz yağı vs. kabilinden durumlarda bir anlamda izolasyon katkısızlayarak bu olumsuz koşulların sair katlara intikalini dikilmek veya muhtemel olduğu kadar geciktirmektir.

Yangın bapsı nedir ve ne işçilike yarar? Yangın kapısı, yangın çıktığında insanların emniyetli bir şekilde tahliye edilmesini bulmak sinein kullanılan bir bapdır.

Yangın yahut müstacel pozisyon vakalarında binalardaki insanoğluın kolayca tahliye edilmesi ciğerin Yangın Kapısı kullanılmaktadır.

Yangın kapıları tasarruf düzına göre, rengine bakarak ya da modeline için çeşitli sınıflandırmalara yayımcı tutulurlar. Çok kesif kullanılan benzer sınıflandırması hordaki gibidir

Çift kanatlı yangın kapısı binanın mimari dokuması özellikle sarhoş olmak üzere tasarruf amacına ve kullanan nüfus sayısına için tasarlanan kapıdır. Aynı anda birbir hayli insanın kullanabileceği tarzda tasarım edilen çift kanatlı yangın kapıları, yüce binalar ile aynı anda yüzlerce insanın bulunduğu alışdataş merkezleri, hastaneler, fabrikalar yahut okullar kabil binalarda tercih edilmektedir.

Binalarda kâin yangın kapıları ve ana kapıların yanı aralık yangına dayanıklı iç kapı bulundurulması da çok önemlidir. Yangına dayanıklı iç kapı, oda kapısı olabileceği kadar, bir odanın dâhilindeki farklı bir göz kapısı da olur.

Eksiksiz çıkışların ve erişim yollarının adida tamlanan şartlara makul olması gerekir:

Yangın kapısı, yangın merdiveninin sıcaklık ve dumandan korunup katların arasına yada yaşam alanlarına geçmesini önlemek üzere kullanılır. Yapıda mevcut insanoğluın eminğini sağlayan önlemlerin en önemli öğesidir ve alevleri yangın kapısı engelleyerek yangının arama şeşna allıkınmasında önemli bir rol oynar.

Bu nedenle yangın kaynaklı yaşama zayiatı yaşanmaya devam etmekte ve bu gidişat yangın merdiveni imalatı derunin müstelzim özenin gösterilmesi icap ettiğini soyıtlamaktadır. 

Aynı zamanda yangın merdiven kapıları bizatihi kendiliğinden olarak kapanarak güvenliği sağlamlar. Yangın merdiven bapsına yerleştirilen hidrolik iticiler bu görevi üstlenir.

Report this wiki page